Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Всього на 49 тижні поточного року на грип та ГРІ захворіло 5950 осіб, з них діти склали 4203 особи, питома вага серед всіх захворілих 71%. В порівнянні з 48 тижнем року захворюваність зросла на 588 випадків або на 11%. Захворюваність знаходиться на сезонному рівні, перевищення епідемічного порогу не зареєстровано, кількість захворілих складає 83% від епідемічного рівня.
Госпіталізовано за тиждень 261 особа, з яких 201  – діти, 77% від усіх госпіталізованих з діагнозом грип та ГРІ.
За даними вірусологічної лабораторії ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» при дослідженні матеріалу від хворих методом імунофлуоресцентної мікроскопії в 63% випадків виявлені аденовіруси, в 31% віруси грипу А та в 6% віруси парагрипу.
Станом на 49 тиждень року щеплено проти грипу 3909 осіб, з яких найбільша кількість це персонал підприємств, установ, організацій – 1854 особи (47%); 1194 особи (31%) –це особи, що перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках дитини, будинках для осіб поважного віку); 623 особи (16%) – медичні працівники, за власні кошти щеплено всього 181 чол(4,6%). Зареєстровані та застосовуються вакцини Джісі флю (виробник Корея) та Ваксігрип (виробник Франція). Сильних реакцій та ускладнень після вакцинації не зареєстровано.
За повідомленням Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» у 5 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Епідемічний поріг захворюваності, властивий для цього періоду, перевищено у Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Чернівецькій областях, а також у столиці. У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 81,3 % випадків.

Позаштатний епідеміолог
управління охорони здоров’я
Дем’яненко А.В.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини