Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото  УОЗ ОДАЯк зазначає Національна служба здоров’я України, реформа первинки стартувала у квітні 2018 року. Тож майже три роки українці мають можливість вільно обирати свого лікаря. Незалежно від місця прописки та від того, в якому закладі – комунальному чи приватному – працює лікар, який має договір з НСЗУ. Пацієнт отримує безоплатно весь обсяг послуг, передбачений Програмою медичних гарантій.
На сьогодні своїх лікарів обрали понад 30 млн 870 тисяч українців. Це понад 75% населення країни.
За даними електронної системи охорони здоров’я, первинну допомогу надають понад 23 400 лікарів.
У 2020 році НСЗУ виплатила надавачам первинної медичної допомоги понад 18 мільярдів гривень.
Для своєчасного виявлення інфікованих коронавірусом, розширення доступу до тестування та ефективнішому подоланню пандемії, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби, прийняв розпорядження №157, згідно з яким тестування пацієнтів на ковід тепер є частиною послуги на первинному рівні медичної допомоги та при амбулаторній допомозі.
З 22 грудня минулого року відбір матеріалів у хворих на ковід або підозрою на нього для тестування та їх транспортування у лабораторний центр МОЗ є складовою частиною медичних послуг надавача первинної медичної допомоги.
Відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій, у 1 кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19.
Натомість Центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування. Медики виїжджають до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно. Також Центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади.
До стандарту первинної медичної допомоги додано скринінгове обстеження - тестування методом експрес-діагностики - швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування.
Швидкі тести надходять до регіональних Департаментів охорони здоров'я. Вони ж розподілятимуть потрібну кількість тестів на заклади охорони здоров'я, які надають первинну медичну допомогу.
Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять:
- людям з підозрою на COVID-19;
- людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії;
- пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації;
- особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне поширення COVID-19.
Скринінгове дослідження проводиться за умови наявності відповідних тестів у медичному закладі.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини