Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАЗараз в Україні наявні понад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19 - обирайте та вакцинуйтесь якомога швидше. Чим більше людей отримують щеплення, тим менша ймовірність настання червоного рівня епідемічної безпеки в Україні. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Давайте дамо можливість медикам спокійно працювати. Для цього треба записатись і прийти на процедуру щеплення. Таким чином ви додасте їм зарплату, а не роботу. Проаналізувавши 3 місяці роботи медичної системи, ми бачимо, що 98,1% госпіталізованих з COVID-19 людей - невакциновані”, - сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він додав, що лише вакцинація - це спосіб залишити жорсткі карантинні обмеження в минулому.

«Небагато країн світу дають можливість своїм громадянам обирати вакцини. В Україні ж наявні три продукти (нещодавно було чотири), тому всі охочі можуть обирати, чим і де вакцинуватися», - додав міністр.

В Україні наразі доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. МОЗ рекомендує записуватись на щеплення вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також — людей поруч.

У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні хвороби та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 11 456 848 щеплень. Кожен 5-й дорослий в Україні вже вакцинувався принаймні однією дозою (вакциновано 6 304 016 осіб, з них отримали першу дозу – 6 304 014 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 5 152 834 особи (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини