Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Поляков ОКР16 вересня 2022 р. дистанційно, за допомогою відеозв’язку, відбулося засідання Миколаївської обласної координаційної ради з питань туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Головував на зустрічі заступник голови координаційної ради, заступник начальника управління охорони здоров’я обласної військової адміністрації Ігор Поляков. У засіданні взяли участь члени координаційної ради та запрошені учасники.

Директор Миколаївського місцевого Благодійного фонду «Вихід» Олена Горячева розповіла про досягнення фонду у вирішенні питань щодо протидії та боротьби з туберкульозом, ВІЛ-інфекцією/СНІДом та гепатитами.
Регіональний представник благодійної організації «Благодійний фонд Всеукраїнського об’єднання людей з наркозалежністю «ВОЛНа» в Миколаївській області Володимир Сніцаренко виступив з питання розширення доступу до програм профілактики передозувань, а саме виконання наказу МОЗ України № 65 від 15.01.2018 «Про внесення змін до Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів», що регламентує безрецептний продаж з аптек та аптечних пунктів лікарського засобу «Налоксон» (як антагоніст опіатних рецепторів).
Питання розширення доступу до PrEP/ПрЕП (ПЕРЕДконтактна профілактика) для ключових груп населення не лише у мережі кабінетів довіри, а й у закладах первинної медичної допомоги було висвітлене лікарем-інфекціоністом КНП «Миколаївський обласний центр паліативної допомоги та інтегрованих послуг» Миколаївської обласної ради, регіональним координатором з питань доконтактної профілактики Тетяною Гребеник та експертом управління охорони здоров'я ОВА за напрямом «Загальна практика - сімейна медицина», медичним директором КНП Миколаївської міської ради «ЦПМСД №4» Ольгою Присяжнюк.
Також розглянуто та обговорено питання про стан виконання рішень, що були прийняті на засіданні ОКР у 2021 році. Щодо цього доповідали: Ігор Поляков - заступник голови ОКР, Віталій Сологуб - заступник начальника управління - начальник 2-го відділу (протидії правопорушенням на об’єктах легального обігу наркотиків та організаційно-аналітичної роботи) Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.
Президент Громадської організації «Суспільного здоров’я та позитивних дій «Час Життя» Ірина Парахонько надала матеріали про виконання прийнятих у 2021 році рішень.
Пропозиції, надані в ході засідання, внесено до протоколу.

 

скрін 4 ОКР

 

Фото УОЗ ОДА

 

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини