Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАМедичні заклади, які зазнали ушкоджень внаслідок бойових дій, зможуть бути відновлені коштами, які надходять на потреби охорони здоров'я через фандрейзингову платформу «United24». Днями уряд ухвалив постанову, яка вносить зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Кошти, які надходитимуть від благодійників на платформу «U24», зможуть бути використані не лише на закупівлю обладнання, медичних виробів чи «швидких», а й на модернізацію та відбудову медичної інфраструктури.

«За кошти, які надійшли від благодійників через платформу “United24” ми вже змогли значно оновити матеріально-технічну базу медичних закладів по всій країні. Водночас значна частина лікарень, яка постраждала від ворожих снарядів, в першу чергу потребує відбудови та модернізації. За понад 7 місяців Україні вдалося повністю відновити 85 медичних закладів та ще 209 знаходяться у процесі відновлення. Після того, як лікарні отримають право залучати кошти з рахунків U24 на відбудову та модернізацію, цей процес піде ще швидше. Україна ще в більших масштабах відновлюватиме медичні заклади, які постраждали від ворожої зброї», – розповів заступник міністра охорони здоровʼя Богдан Боруховський.

Кошти, які надходять на «United24» зможуть використовуватися для виконання робіт з будівництва пошкоджених об’єктів, а також для виконання інших робіт або надання послуг, пов’язаних з відновленням пошкодженого майна, в тому числі виконання будівельних та пусконалагоджувальних робіт під час монтажу та введення в експлуатацію медичного обладнання і систем киснезабезпечення, закупівлю будівельних матеріалів та обладнання.

Крім того, кошти також зможуть спрямовуватись на оновлення та модернізації державних та комунальних багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, а саме: проведення досліджень та передпроєктних робіт, збору вихідних даних для проєктування, проєктних робіт, експертизи проєкту, експертної оцінки, інженерно-технічних вишукувань та обстежень, погодження та затвердження проєкту, а також виконання робіт з будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту), виконання інших робіт або надання послуг, закупівлю будівельних матеріалів та обладнання тощо.

Керівники тих медзакладів, які зазнали ушкоджень через бойові дії, зможуть подати свої першочергові потреби. У свою чергу, спеціально створена комісія прийматиме рішення щодо направлення коштів на задоволення потреб тієї чи іншої лікарні.

Нагадаємо, з початку війни в Україні вже відновили 85 медзакладів, ще понад 200 – відновлені частково.

 

Алгоритм подачі заявок на відновлення та модернізацію медичних закладів за рахунок коштів  UNITED24

 

Фото УОЗ ОДАФото УОЗ ОДАФото УОЗ ОДАФото УОЗ ОДА

 

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини