Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАЗ нагоди Всесвітнього Дня Діабету 24 вересня у Миколаєві відбувся перший тур Всеукраїнського відкритого футбольного чемпіонату «ДіаЄвро-Україна», який провели Українська діабетична федерація, Миколаївська обласна діабетична асоціація, за підтримки Миколаївського обласного ендокринологічного центру та за інформаційного супроводу Миколаївського обласного центру здоров`я.

Метою заходу є популяризація здорового способу життя як профілактики цукрового діабету та залучення людей з діабетом до фізичної активності та спорту.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Це перший етап відбіркових змагань, за підсумками якого буде сформовано українську збірну, яка візьме участь в VI Міжнародному чемпіонаті з фут-залу для людей з діабетом «ДіаЄвро-2017», що відбудеться у липні 2017 року (місце проведення уточнюється).

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Організатори заходу відзначають унікальність соціального проекту, покликаного привернути увагу суспільства до глобальної проблеми діабету в Україні та світі. Про це та інше йшлося під час прес-конференції за участю члена правління International Diabetes Federation-Europe, директора «ДіаЄвро-Україна» Ірини Власенко, завідувача ендокринологічного центру обласної лікарні Наталії Ткаченко, ендокринолога Наталії Кошевої та інших спеціалістів.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Сьогодні в Україні зареєстровано 1 млн. 380 тис. хворих на цукровий діабет. У світі – понад 381 млн. людей із цією недугою. За прогнозом, до 2030 року захворюваність на діабет зросте до 550 мільйонів хворих.
«Футбол – це більше, ніж гра! А головна перемога в даному випадку – саме участь, адже діабет – це не вирок, а спосіб життя», - зазначають ендокринологи.

Фото УОЗ ОДА

В 2012 року в м. Києві (Україна) проведено перший Міжнародний чемпіонат з міні-футболу для людей з цукровим діабетом «ДІАЄВРО-2012». До України з'їхались 8 команд, сформованих виключно з людей з діабетом (Україна, Італія, Білорусія, Польща, Хорватія, Словаччина, Казахстан, Узбекистан). Допомогти людям з діабетом повірити в себе і довести суспільству, що діабет не стає на заваді для реалізації будь-якої мрії, є головною метою проекту. Ініціаторами та організаторами проведення чемпіонату виступила Українська діабетична федерація.

Фото УОЗ ОДА

Ідея чемпіонату належить Валентині Очеретенко – голові Ради УДФ, Віце-президенту Міжнародної діабетичної федерації (IDF) (2003-2009). Можливість проведення таких змагань серед людей з діабетом доводить, що діабет не ставить крапку на спортивному житті, на мріях тих, хто живе з діабетом. У 2013 році відбувся турнір в Хорватії, в 2014 році в Угорщині, а в 2015 році - в Румунії.
У 2016 в Боснія і Герцеговині відбувся V чемпіонат за участі 16 європейських країн команд: Бельгії, Болгарії, Хорватії, Угорщини, Італії, Македонії, Португалії, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини, Сербії, Словенії, Узбекистану, України, Боснії та Герцеговини.
Українська діабетична збірна, яка брала участь у «ДіаЄвро-2016», складалась з 10 гравців з різних міст України (Київ, Винниця, Чернігів, Житомир, Одеса). Наша команда зайняла достойне 4 місце серед 16 команд. Окрім того, саме гравець нашої команди Фурман Максим став найкращим гравцем «ДіаЄвро-2016».
Команда від України – це сильні духом, сміливі, чесні, віддані своїй справі люди.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини