Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАЗа ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО щорічно 29 вересня відзначається Всесвітній День серця (вперше цей день відзначили у 2000 році). До 2011 року дата святкування Всесвітнього Дня серця припадала на останню неділю вересня, проте потім дату було остаточно закріплено за 29 вересня.
Сьогодні серцево-судинні захворювання все частіше призводять до загибелі людей. За статистикою ВООЗ, кожен третій житель планети страждає підвищеним кров'яним тиском - хворобою, що викликає інсульти та інфаркти.

Смертність від серцево-судинних захворювань становить 30% всіх випадків смерті в світі (така саме тенденція спостерігається і в Україні).
МОЗ України пропонує усім небайдужим долучитися до Всеукраїнської кампанії боротьби із серцево-судинними захворюваннями, яка розпочинається 29 вересня та триватиме 100 днів. Кампанія проводиться з нагоди відзначення Всесвітнього Дня серця.
Метою введення такої дати, як Всесвітній день серця, в міжнародний календар є підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. У наш час мільйони людей щорічно вмирають від хвороб серця і судин, і, на жаль, число таких смертей постійно зростає.
Проведенням Всесвітнього дня серця Всесвітня федерація серця і її партнери в різних країнах прагнуть довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи, як важливо вести здоровий спосіб життя.
Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.
Лікарі наголошують, що хвороби краще попереджати, аніж лікувати, та радять дотримуватись профілактичних заходів.
Профілактика хвороб серця -  здоровий спосіб життя, заняття спортом, раціональне харчування, відмова від  шкідливих звичок, регулярне проходження медичних обстежень.

Завантажити санітарний бюлетень «Серцево-судинні захворювання»: фактори ризики, профілактика, корисні поради

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини