Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА27 жовтня в обласному протитуберкульозному диспансері відбулась конференція районних та міських фтизіатрів, під час якої спеціалісти підвели підсумки роботи протитуберкульозної служби за 9 місяців цього року, проаналізували показники смертності від ТБ на дому та надали оцінку якості подання звітів, зауваження по роботі в Реєстрі.

Відкрив конференцію головний лікар закладу Павло Георгієв. Він висловив подяку фтизіатрам за співпрацю з неурядовими організаціями, завдяки якій стало більш ефективним лікування хворих та залишається стабільною та контрольованою епідситуація з туберкульозу в області.
Заступник головного лікаря по мережі Євгенія Баненкова надала характеристику епідситуації в розрізі районів, висвітлила проблемні питання надання протитуберкульозної допомоги населенню та шляхи їх вирішення, провела аналіз захворювання контактних та розбір випадків смертності від туберкульозу на дому.
Виконуючий обов’язки заступника головного лікаря з медичної частини Світлана Стригуль в своїй доповіді відзначила недостатнє охоплення дітей обстеженням методом туберкулінодіагностики, що в подальшому може призвести до несвоєчасного виявлення туберкульозу, акцентувала увагу на проведення вакцинації БЦЖ дітям, які не були щеплені в пологовому будинку, особливо дітей з вогнищ туберкульозної інфекції, покращення санітарно-освітньої роботи серед населення щодо можливості безкоштовного оздоровлення тубінфікованих дітей в місцевому санаторії «Дубки» та спеціалізованих санаторіях України.
Керівник відділу МіО ТБ Ігор Поляков наголосив на необхідності покращення ведення Всеукраїнського реєстру хворих на туберкульоз, а саме своєчасну реєстрацію хворих, внесення даних по моніторингу, закриття випадків, проаналізував помилки та надав практичні рекомендації щодо їх усунення.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини