Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАОприлюднено результати всесвітньо відомої програми по боротьбі з материнською смертністю «MSD для матерів» в Україні. За останніми даними, більше 550 медпрацівників Миколаївщини та Житомирщини пройшли навчання за унікальною симуляційно-тренінговою програмою за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленим спеціалістами Гарвардського університету США.

Цей проект став можливим завдяки глобальній програмі MSD for mothers («MSD для матерів»).
У квітні 2014 року компанія MSD, яка відома у США та Канаді під брендом Merck, виділила більше 280 тисяч доларів США на проведення в Україні освітнього проекту, спрямованого на зниження рівня післяпологових кровотеч і, таким чином, на зниження материнської смертності. Ця ініціатива здійснюється в рамках глобальної програми корпоративної соціальної відповідальності MSD for mothers («MSD для матерів») у двох пілотних регіонах України: Житомирській та Миколаївській областях.
Нагадаємо, що 28 жовтня 2015 року на базі обласної лікарні відкрито симуляційний тренінговий центр для акушер-гінекологів. Це стало можливим завдяки угоді про партнерство, укладеній цього року між управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації та Всеукраїнською Благодійною Організацією «JSI-Ukraine».
Така угода є підтвердженням співпраці для виконання в миколаївській області проекту «Збереження матерів в Україні: інноваційний підхід у боротьбі з післяпологовими кровотечами», який фінансується компанією «Merck Sharp & Dohme Corp.». Спільними зусиллями вдосконалюється якість надання акушерської допомоги та безпеки пацієнтів, шляхом розробки та впровадження стандартизованої, основаної на доказах, багатопрофільної командної допомоги при післяпологових кровотечах.
12 листопада того ж року симуляційний тренінговий центр розпочав роботу тренінгом з курсу формування навичок командної роботи медпрацівників у боротьбі з післяпологовими кровотечами для анестезіологів, гінекологів та акушерок і неонатологів Снігурівського району та м. Южноукраїнська.
Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації розроблено розклад дводенних тренінгів, які проводять місцеві тренери, підготовлені раніше в  м. Житомирі в рамках цієї ж угоди.
У кожному тренінгу беруть участь по вісім медичних працівників. Це акушер-гінекологи, акушерки, операційні сестри, анестезіологи усіх пологових будинків та відділень Миколаївської області.
Кожні дві хвилини в світі від ускладнень, пов’язаних із народженням дитини, помирає жінка. Це майже 800 жінок на день. Сумна статистика має відображення і в Україні: за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, рівень материнської смертності у нашій країні у 4-5 разів вище, ніж у сусідніх європейських країнах.
«Уперше в Україні в навчальних центрах використовуються високотехнологічні симулятори – манекени породіллі природних фізичних параметрів, завдяки чому можна моделювати різні сценарії в акушерстві та гінекології, зокрема симуляції масивної післяпологової кровотечі», - розповідає директор української програми «Здоров’я Жінок», керівник благодійної організації «JSI-Ukraine» Олег Кузьменко. – «Місцевими тренерами проводилися тренінги із застосуванням інноваційних підходів для багатопрофільних медичних бригад. Ці майстер-тренери вже готові використовувати нові навчальні інструменти, які нині використовується для моделювання ситуацій клінічного управління та підготовки бригад реагування в ситуаціях післяпологових кровотеч. Нині, в результаті цих тренінгів, 100% акушерських відділень в Миколаївській області та 100% акушерських/пологових відділень, що працюють в Житомирській області, мають мінімум одну треновану медичну команду-бригаду, яка може надавати високоефективну та стандартну допомогу у випадку післяродової кровотечі».

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини