Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАУ конференц-залі обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом конференції 30 березня відбулась конференція «Оптимізація надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Миколаївській області та місті Миколаєві», в якій взяли участь в.о. заступника начальника управління охорони здоров’я держадміністрації Олег Бабін, директор БФ «Баварський дім, Одеса» Марія Дегтяренко, радник БФ «Баварський дім, Одеса», Німеччина Карл Вальтер, головний лікар обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Оксана Черненко, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Каськова, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Світлана Янковська, лікар-інфекціоніст, консультант «Гарячої лінії» Тетяна Гребеник та інші спеціалісти.

Серед розглянутих питань: оптимізація надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Миколаївській області та місті Миколаєві, взаємодія закладів освіти і науки з закладами охорони здоров’я  в сфері протидії ВІЛ/СНІДу, шляхи співпраці центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді з обласним центром СНІДу та організація роботи  «Гарячої лінії» в Миколаївському обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом.
У ході конференції для реалізації проектів, спрямованих на боротьбу з ВІЛ-інфекцією передано 37 ноутбуків з комплектуючими (гарнітура, веб-камери) та проведено практичне заняття з представниками кабінетів «Довіра»,

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

обласному центру з профілактики та боротьби зі СНІДом передано автомобіль.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

У своїй доповіді Карл Вальтер відзначив роботу фахівців СНІД-центру, розповів детальніше про реалізацію проекту в Одеській та Херсонській областях.

Фото УОЗ ОДА

В ході реалізації проекту на Миколаївщині планується навчання 600 лікарів, 600 медичних сестер 25 закладів охорони здоров’я, спеціалістів «гарячої лінії».
Всього на реалізацію проекту заплановано витратити 350 тис. євро.

Фото УОЗ ОДА

Нагадаємо, що благодійний фонд «Баварський дім, Одеса», представники якого взяли участь у конференції, продовжує залучати німецьких спонсорів для реалізації проектів, спрямованих на боротьбу з ВІЛ-інфекцією. З 1 січня цього року німецькими спонсорами «Brot für die Welt» затверджений проект «Оптимізація медичної допомоги ВІЛ-інфікованим особам в місті Миколаєві та Миколаївській області».
Проект, про який йдеться, складається з п’яти напрямків:
- Відкриття на базі обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом кабінету «Гарячої лінії» (050) 389-36-39, (067) 513-52-00 для телефонного консультування з питань ВІЛ-інфекції жителів Миколаївської області та міста Миколаєва.
- Створення мережі «Телемедицини» у 38 закладах охорони здоров’я області та м. Миколаєва.
- Створення «Мобільної служби» на базі центру з профілактики та боротьби зі СНІДом для виїздів лікарів до пацієнтів додому, за запитом ВІЛ-інфікованих осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно прибути до закладу охорони здоров`я, та виїздів до інших закладів за запитом лікарів із забезпеченням автомобілем та бензином.
- З ціллю підвищення кваліфікації медичних працівників ЦРЛ області і м. Миколаєва (у тому числі ЦПМСД), до 2019 року планується проведення 60 триденних тренінгів на тему: «Консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію з використанням швидких тестів пацієнтів за ініціативою лікарів та профілактика стигматизації людей, що живуть з ВІЛ».
Під час тренінгів розглядатимуться роль КіТ у профілактиці ВІЛ/СНІДу, епідситуація в Україні та Миколаївському регіоні, етичні та соціальні аспекти епідемії, стигма і дискримінація уразливих груп населення, шляхи передачі ВІЛ, діагностика та профілактика ВІЛ, опортуністичні захворювання, алгоритм постановки швидких тестів, відпрацювання навичок консультування та тестування швидкими тестами, вірусні гепатити, навички ефективної комунікації, феномен згоряння.
- З ціллю підвищення кваліфікації соціальних працівників та психологів ЦСССДМів та соціальних педагогів, психологів, педагогів ОБЖД учбових закладів області і м. Миколаєва з травня 2017 року по листопад 2019 року планується проведення 50 триденних тренінгів на тему: «Консультування з питань ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів та туберкульозу, профілактика стигматизації людей, які живуть з ВІЛ».
Теми, що розглядатимуться: епідситуація у світі, Україні та Миколаївській області, етичні та соціальні аспекти епідемії, стигма і дискримінація уразливих груп населення, шляхи передачі ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів, діагностика та профілактика ВІЛ, ТБ, ВГ, профілактика хімічної залежності, відпрацювання навичок консультування на ВІЛ-інфекцію, навички ефективної комунікації, феномен згоряння.

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини