Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАУ рамках проекту Challenge TB, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), представники фтизіатричної служби Миколаївської області та неурядової організації ВБО "Ініціатива заради життя", яка реалізує компонент з надання комплексної соціально-психологічної допомоги  хворим на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ), разом із керівництвом та співробітниками міжнародної організації РАТН, Центру громадського здоров’я МОЗ України, фахівцями протитуберкульозної служби та неурядових організацій з інших регіонів України взяли  участь в міжнародних консультаціях з питань розробки глобальних стандартизованих підходів до надання підтримки пацієнтів з резистентними формами туберкульозу, орієнтованої на їх індивідуальні потреби.

Робоча зустріч відбулася в м. Бангкок, Таїланд, 20-22 квітня 2017 року, в якій взяли участь фахівці USAID, Партнерства «Зупинимо туберкульоз», представники національних протитуберкульозних програм, фтизіатричних закладів, неурядових організацій та колишні пацієнти з Південної Африки, Китаю, Пакистану та України. Учасники зустрічі поділилися досвідом із надання підтримки пацієнтам, хворим на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ) та туберкульоз з розширеною резистентністю (РРТБ) на стаціонарному та амбулаторному етапах лікування та розробили пакет стандартизованих пацієнт-орієнтованих послуг з підтримки та соціально-психологічного супроводу хворих на МР/РР ТБ для покращення результатів лікування резистентних форм ТБ в світі.
Результатом зустрічі стало узгодження заходів для проведення пілотного короткострокового проекту в кожної країні-учасниці міжнародних консультацій, по впровадженню стандартизованих підходів до надання підтримки пацієнтів з резистентними формами туберкульозу, а також  обговорення координації заходів та проектної звітності для забезпечення ефективного впровадження стандартного пакету послуг з підтримки хворих на РРТБ.
Ефективність лікування хворих з РРТБ є неприйнятно низькою, в середньому 50% по всьому світі. Щоб досягти вилікування даної групи пацієнтів, USAID докладає інтенсивні зусилля для організації комплексної допомоги в підтримці людей з РРТБ, орієнтованої на індивідуальні потреби пацієнта, працює з зацікавленими сторонами по всьому світу, щоб зробити існуючі рекомендації та інструменти щодо підтримки пацієнта практичними та зручними для надавачів послуг та перевірити їх ефективність в покращенні результатів лікування.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини