Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА19-20 вересня група фахівців з Миколаївщини взяла участь у засіданні круглого столу в м. Києві на тему: «Організація виявлення, обстеження, спостереження та лікування осіб з контакту з хворим на туберкульоз».
Захід організувала міжнародна організація РАТН (Програма оптимальних технологій в сфері медицини) за участі представників ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та кафедри пульмонології і фтизіатрії Київського медичного університету ім. Богомольця.

У засіданні круглого столу взяли участь фахівці фтизіатричної служби, первинної ланки та обласних лабораторних центрів МОЗ України з Миколаївської, Полтавської, Харківської та Львівської областей, де реалізується проект міжнародної технічної допомоги «Виклик туберкульозу».
Від Миколаївської області в заході взяли участь: обласний фтизіатр Євгенія Баненкова, керівник відділу моніторингу і оцінки обласного протитуберкульозного диспансеру Ігор Поляков, завідувач відділом особливо небезпечних хвороб обласного лабораторного центру Наталя Ігнатенкова, райфтизіатр Вітовської ЦРЛ Людмила Піхтерева, райфтизіатр Миколаївської ЦРЛ Людмила Новокшанова, завідувач амбулаторією загальної практики-сімейної медицини Новоодеського районного ЦПМСД Олександр Драйчик.

Фото УОЗ ОДА

Відкрила засідання заступник генерального директора Центру громадського здоров’я з питань туберкульозу Яна Терлєєва.
В ході круглого столу обговорені проблемні питання організації виявлення, обстеження, спостереження та лікування осіб з контакту з хворим на туберкульоз у закладах І-ІІІ рівнів надання медичної допомоги пілотних регіонів. Розглянуті епідеміологічні підвалини організації протиепідемічних заходів у вогнищах туберкульозу, міжнародні рекомендації з визначення та відстеження контактних з хворим на туберкульоз запропоновані ВООЗ, вимоги діючих нормативних документів в Україні, процедура звітності та моніторингу.

Фото УОЗ ОДА

Учасники круглого столу від кожного регіону надали свої пропозиції до проектів нормативних документів: «Алгоритм виявлення, обстеження, спостереження та лікування осіб з контакту з хворим на туберкульоз» і «Рекомендації з організації роботи з особами, які мали контакт з хворим на туберкульоз», що розроблялись під час реалізації проекту «Виклик туберкульозу» та найближчим часом будуть затверджені на державному рівні.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини