Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАПостанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання закупівлі лікарських засобів» опублікована на урядовому порталі.
Кабінет Міністрів України прийняв рішення перенести обов’язкову вимогу щодо здійснення закладами охорони здоров’я закупівлі лікарських засобів, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, на 1 січня 2018 року.

Це означає, що до кінця року заклади охорони здоров'я можуть продовжувати закуповувати лікарські засоби, включені до Державного реєстру лікарських засобів України, і не включені до Національного переліку.
Разом з відтермінуванням вимоги закуповувати ліки за Нацпереліком до 1 січня 2018 року, відтермінована і вимога виписувати за пільговими рецептами на амбулаторному рівні тільки ті ліки, які включені до Національного переліку. А отже, до кінця року лікарі можуть продовжувати виписувати пільгові рецепти на ліки, не включені до Нацпереліку.
Відтермінування вимоги щодо закупівель та відпуску на пільгових умовах або безоплатно ліків за оновленим Нацпереліком дасть регіонам час точніше розрахувати свою потребу в ліках з Нацпереліку, а Міністерству охорони здоров’я – доповнити Нацперелік відповідно до консультацій з пацієнтами і лікарями.
У вересні МОЗ провів для фахівців із регіонів тренінги з розрахунків потреби в ліках за затвердженою методикою. Протягом двох тижнів після тренінгу регіони мають сформувати обсяг потреби основних лікарських засобів, якими лікарні забезпечуватимуть кожного пацієнта на пільгових умовах або безоплатно – за кошти державного та місцевого бюджету у 2018 році. Тим часом, МОЗ працює разом з експертами та пацієнтськими організаціями над складом Нацпереліку, щоби люди отримали більше ефективних ліків.
Також відповідно до ухваленої постанови, з 1 січня 2018 р. після того, як заклади охорони здоров’я закуплять необхідний обсяг потреби в ліках, включених до Нацпереліку, вони можуть закуповувати інші лікарські засоби, зареєстровані в Україні та не включені до Нацпереліку.
Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання закупівлі лікарських засобів» опублікована на урядовому порталі: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250308012

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини