Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАНачальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай під час своєї доповіді на підсумковій колегії управління визначила деякі проблемні питання діяльності медицини Миколаєва, які потребують вирішення у 2018 році та знаходяться на постійному контролі.
Так, у своєму виступі Ірина Валентинівна приділила значну увагу флюорографічному обстеженню населення за звітний період, профілактиці, ранньому виявленню та лікуванню онкологічних захворювань. Проаналізувала показники використання ліжкового фонду.
Окремим питанням вона розглянула надання медичної допомоги ветеранам війни, що залишається одним з пріоритетних напрямків роботи усіх рівнів медичної галузі.

Ще одним з важливих питань є виконання плану з донорства. Ірина Шамрай закликала керівників міських закладів охорони здоров’я активніше співпрацювати з військовими, рятувальниками, та заохочувати колективи до донорства власним прикладом, нагадавши, що донорська кров допомагає рятувати життя пацієнтів, які поступають у важкому стані та потребують негайної (ургентної) допомоги. До таких відносяться і випадки з великими втратами крові у породіль.
Начальник міського управління охорони здоров’я нагадала про дію Урядової програми «Доступні ліки», необхідність реєстрації (персоналізації) лікарів в медичній системі eHealth для реформи первинної допомоги.
«На сьогодні всі міські заклади охорони здоров’я вже зареєстровані в системі, тепер черга за лікарями, персоналізацією, та я впевнена, що і цю ділянку роботи ми виконаємо найближчим часом», - підкреслила Ірина Шамрай.
Говорячи про фінансування галузі, Ірина Валентинівна також навела дані щодо внеску в розвиток галузі охорони здоров’я міста депутатами Миколаївської міської ради. Вона подякувала присутньому на колегії заступнику голови міської ради Євгену Шевченко за щоденну роботу з депутатами з цього приводу.
Серед проблемних питань, які окреслила начальник управління: продовження роботи по безперешкодному доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями в усіх лікувальних закладах міста, роботи по заміні ліфтів в усіх стаціонарах міста. Приорітетними також є відкриття після реконструкції травматологічного пункту міської лікарні швидкої медичної допомоги, сімейної амбулаторії ЦПМСД №5 (вул. Привільна, 41/1) та сімейної амбулаторії №3 ЦПМСД №3 (вул. Чкалова, 93), продовження поступового переходу на електронний документообіг, оновлення матеріально-технічної бази  закладів, продовження реформування галузі відповідно до нормативно-правової бази тощо.
Ірина Шамрай проаналізувала проведення чергового тромболізісу в міській лікарні №4 та подякувала лікарям за оперативну та злагоджену роботу на благо пацієнтів, що дозволяє щодня рятувати життя.
Нагадаємо, що за 9 місяців 2017 року проліковано стаціонарно в міській лікарні №1 346 хворих з гострим інфарктом міокарду; госпітальний тромболізіс – 52 пацієнта, до госпітальний тромболізіс – 21 пацієнт.
З гострим порушенням мозкового кровообігу при ішемічному інсульті в міській лікарні №4 проліковано стаціонарно 600 хворих; проведено тромболізіс 3 пацієнтам, тромболізіс при тромбоемболії легеневої артерії – 1 пацієнту.
Поряд з іншими важливими питаннями Ірина Шамрай поінформувала присутніх, що у зв’язку зі змінами, внесеними до Державного бюджету України на 2017 рік, передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості на загальну суму 4,0 млрд. грн. Наближення медичної допомоги до віддалених населених пунктів є нагальним питанням. Тому управління надало заявку на створення чотирьох амбулаторій – Корениха (дві амбулаторії), Балабанівка та Матвіївка.

Фото УОЗ ОДА

Основні питання роботи акушерсько-гінекологічної та педіатричної служб за 9 місяців проаналізувала у своїй доповіді начальник відділу охорони материнства та дитинства Вікторія Заміхановська.
Також виступали завідуючий інфарктним відділенням міської лікарні №1, міський позаштатний кардіолог Ігор Ковальський, спеціаліст по роботі зі зверненнями громадян УОЗ ММР Аліна Тимофійшина.
Участь у колегії взяли начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв, заступник голови міської ради Євген Шевченко, обласний педіатр Наталя Єфремова, члени медичної колегії, головні лікарі та заступники головних лікарів міських закладів охорони здоров’я, міські позаштатні фахівці управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини