Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАВ обласному протитуберкульозному диспансері відтепер проводитимуть квантіфероновий тест на виявлення латентної форми туберкульозу у контактних осіб (людей, які контактують, знаходяться в осередку хворих на туберкульоз). У Миколаївській області такий тест можна пройти лише в даному закладі, а значущість результатів важко переоцінити – цей тест масового виявлення інфекції з успіхом використовується в 17 країнах світу, він дозволяє виявити в організмі людини латентну (приховану) або активну фазу туберкульозу.

Обладнання, необхідне для проведення тесту та придбане за позабюджетні кошти, установлене в клініко-діагностичній лабораторії обласного протитуберкульозного диспансеру в серпні поточного року. Всі спеціалісти, які працюватимуть з цим обладнанням, пройшли відповідне навчання.

Фото УОЗ ОДА

Біологічний матеріал, що використовується для проведення обстеження, - венозна кров. Вже сьогодні налагоджено співпрацю з районними закладами охорони здоров’я, які передаватимуть матеріал для дослідження або направлятимуть/супроводжуватимуть безпосередньо людину, яка потребує проходження цього тесту.

Фото УОЗ ОДА

Однією з важливих переваг цього методу дослідження є швидкість отримання результатів – тест займає близько двох діб з моменту забору крові. Таке тестування дозволить значно підвищити рівень раннього виявлення туберкульозу, а отже більш ефективного лікування. В першу чергу, йдеться про обстеження найбільш уразливих верств населення – це діти та дорослі, які контактували з хворими на туберкульоз, ВІЛ-інфіковані тощо.
Як розповідає біолог лабораторії Альона Циганова, демонструючи обладнання, тест проводиться в кілька етапів за допомогою автоматичного промивача для мікропланшетів та стрибів, імунопланшетного термошейкера та імуноферментного аналізатора.

Фото УОЗ ОДА

Ще однією приємною новиною є придбання для клініко-діагностичної лабораторії закладу другого модулю до системи GeneXpert, що виявляє мікобактерії туберкульозу та резистентність до рифампіцину (протитуберкульозний засіб).

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Таким чином,  можливості діагностування та вибір методів лікування хворих став набагато продуктивнішим, а сама процедура – швидкою і безпечною.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини