Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА9 листопада відбулась підсумкова колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації, під час якої присутні заслухали доповіді фахівців управління та обласних спеціалістів.
Начальник планово-фінансового відділу – головний бухгалтер управління Любов Савчук поінформувала присутніх щодо основних економічних показників галузі охорони здоров’я області за 9 місяців 2017 року, окреслила деякі проблемні питання та проаналізувала шляхи їх вирішення.


Фото УОЗ ОДА

Щодо стану реалізація Урядової програми «Доступні ліки» виступила обласний провізор Вікторія Щедріна.
Нагадаємо, що Урядову Програму введено в дію Постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2016 р. №863 «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів». Відповідно до цієї постанови Програма стартувала 1 квітня 2017 року. Перелік міжнародних непатентованих найменувань (МНН) препаратів затверджено вказаною постановою та містить 21 міжнародну непатентовану назву.
На старті Програми Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, налічував 157 торгових назв препаратів (35 з яких – безкоштовні), затверджених постановою КМУ, з 26 липня 2017 року його було розширено до 199 найменувань 43 виробників, з яких 21 - виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.
На реалізацію Програми в 2017 році державним бюджетом передбачено 700 млн. грн., на Миколаївську область виділено 20 млн. 801 тис. 300 грн.
Станом на 01.07.2017 року згідно з наданими заявами на участь у Програмі створено Реєстр аптек, який налічує 80 суб’єктів господарювання приватної та комунальної форми власності та 182 точки реалізації - аптек, з них 94 у сільській місцевості. За вересень та першу половину жовтня 3 суб’єкти господарювання подали заяви на включення до Програми (м. Миколаїв - 2, Новоодеський район - 1).
Кількість хворих за нозологіями, які перебувають під диспансерним наглядом: ішемічна хвороба серця - 203 587 осіб, гіпертонічна хвороба - 268 289 осіб, бронхіальна астма - 5248 осіб, цукровий діабет - 31017 осіб.
Серед іншого, спеціаліст повідомила, що використано коштів з початку дії Програми - 12 872,4 тис. грн., що складає 69,9% використаних коштів від отриманих. Кількість отоварених рецептів в аптеках – 302 859, 186 298 осіб отримали ліки.

Фото УОЗ ОДА

Обласний хірург Іван Дудла окреслив проблемні питання хірургічної служби.
Хірургічну допомогу в області надають 212 загальних хірургів, що становить 1,8 на 10 тис. нас. (з них 22 – дитячих). Україна – 1,8 на 10 тис. нас.
Розглянувши приклади, він приділив особливу увагу детальному аналізу кількості операцій, виконаних в  центральних районних лікарнях, оперативній активності та показникам ургентної допомоги по області.

Фото УОЗ ОДА

З доповіддю щодо роботи педіатричної та акушерсько-гінекологічної служб виступила обласний педіатр Наталя Єфремова.
Сьогодні дитяче населення складає 211449 дітей. За 9 місяців поточного року кількість пологів становила 7389, що на 490 менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Наталя Миколаївна розглянула випадки пізнього гестозу, кесарського розтину, та відзначила, що за звітній період не зафіксовано жодної випадку материнської смертності, що є позитивним показником роботи.
Інвалідність, смертність, охоплення щепленнями дитячого населення Миколаївщини – ці питання також розглянуто під час доповіді, за підсумками якої спеціаліст надала рекомендації для удосконалення подальшої роботи в означених напрямках.

Фото УОЗ ОДА

Учасники колегії, серед іншого, заслухали доповіді обласного позаштатного ендоскопіста Юрія Горбенко, який виступив із пропозиціями щодо покращення роботи ендоскопічної служби, та начальника відділу експертизи тимчасової непрацездатності Фонду соціального страхування України в Миколаївській області Віктора Глуховського «Зміни в Порядку видачі реабілітаційних путівок Фондом соціального страхування України».

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Виступив і депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства, дитинства, розвитку зон відпочинку та туризму Микола Лучний, який подякував медикам за їх повсякденну роботу та професіоналізм. Він довів до відома медичної спільноти, що обласна рада не стоїть осторонь проблем галузі охорони здоров'я та акцентував увагу, що депутатський корпус тримає на постійному контролі вирішення проблемних питань.

Фото УОЗ ОДА

За підсумками сформовано проект рішення колегії для подальшого обговорення та виконання.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини