Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА1 листопада 2017 року вступили у дію зміни до класифікатора професій, у якому змінилися також й медичні посади. Зазначені зміни були внесені відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу. А саме були введені нові професійні назви: “лікар внутрішньої медицини”, “асистент ерготерапевта”, “асистент фізичного терапевта”, “парамедик”, “екстрений медичний технік”, “інструктор з надання догоспітальної допомоги”, “інструктор з надання першої допомоги”.

Змінено професійну назву роботи "фельдшер з медицини невідкладних станів" на "парамедик", а “лікар-терапевт” на “лікар внутрішньої медицини”. Також змінено назву роботи “сестра медична з лікувальної фізкультури”, “сестра медична з масажу” на “асистент фізичного терапевта”. Назву “інструктор з трудової терапії” та “інструктор з трудової адаптації” змінено на “асистент ерготерапевта”.
Відповідно до міжнародної класифікації у новому класифікаторі скасовано такі професійні назви робіт, як “лікар-терапевт дільничий”, “лікар-терапевт підлітковий”, “лікар-терапевт цехової лікарської дільниці”, “фахівець з фізичної реабілітації”.
Класифікатор професій використовується для запису про роботу у трудові книжки працівників. Наголошуємо, що ні в якому разі не йдеться про скасування посад чи звільнення медичних працівників. Медики з відповідною освітою та навичками автоматично займатимуть посади з новими професійними назвами, з подальшим проходженням курсів підвищення кваліфікації.
На сьогодні Міністерство охорони здоров’я України разом із фахівцями приводить у відповідність пов’язані із цими змінами нормативні-правові акти.
Нововведення не приведуть до скорочення медичних працівників, а лише приведуть у відповідність до європейських стандартів назви посад та програми підготовки. Просимо не вірити маніпуляціям та поширювати офіційну й перевірену інформацію.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини