Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАСімейний лікар на власний розсуд приймає рішення про надання окремих послуг за місцем проживання/перебування пацієнта або телефоном чи за допомогою мережі інтернету. Вік пацієнта, віддаленість чи відсутність у пацієнта коштів на проїзд не можуть бути єдиними підставами для виклику та виїзду лікаря. Сімейний лікар, педіатр, терапевт не буде мати за контрактом обов’язку відвідувати пацієнтів на дому. Тому юридичні претензії в цьому питанні будуть технічно неможливі.

Ніщо не може замінити реальну зустріч пацієнта і лікаря. Вона є в центрі уваги на початку реформи. На сьогодні система надання консультації з використанням засобів зв’язку (голосовий та відеозв’язок) потребує додаткового врегулювання. Ці перемовини мають фіксуватися для захисту як пацієнта, так і лікаря. Очікується, що питання набуде більшої актуальності за 1,5-2 роки і вирішуватиметься паралельно з розвитком електронної системи охорони здоров’я e-Health.
Що ж стосується кількості візитів до лікаря, верхнього обмеження немає. Оптимальний формат та тривалість прийому пацієнта обиратиме лікар.
Сімейний лікар зможе рекомендувати періодичні профілактичні огляди та проведення досліджень. Усі необхідні за показаннями профілактичні огляди та дослідження будуть покриватися державою.
Пацієнт має право відмовитись від будь-яких маніпуляцій зі своїм тілом. Тому необхідні огляди лікар може тільки рекомендувати, але не може зобов’язати людину їх проходити.
Первинну медичну допомогу надаватимуть лікар загальної практики – сімейної медицини, терапевт, педіатр, який працює в закладі первинної медичної допомоги або є фізичною особою підприємцем та особисто надає первинну медичну допомогу.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини