Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАМиколаївський обласний центр здоров’я шукає нові напрямки санітарно-освітньої роботи серед населення щодо профілактики та лікування неінфекційних захворювань. Одним з таких проектів, що організаційно підтримує обласний центр здоров’я, стала нова книга Ангеліни Кріхелі «Королевство Диабетия» (серія «Книжки для сімейного читання»), яка вийшла друком до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом та була презентована у листопаді цього року.

Медичними консультантами автора у написанні книжки стали ендокринолог обласної клінічної лікарні Наталя Кошева та психолог «Клініки, дружньої до молоді» Юлія Смаровоз.
Проект не передбачав продажу книжок, весь тираж був подарований автором цільовій аудиторії. 30 примірників книги подаровані дітям з цукровим діабетом, які проходять лікування в обласній дитячій клінічній лікарні. Ще 50 примірників книги - бібліотекам і філіям: центральній бібліотеці ім. Кропивницького центральної бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва, бібліотекам-філіям №№ 5, 6, 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 21, центральній міській бібліотеці для дітей імені Ш. Кобера і В. Хоменко та деяким філіям бібліотеки, обласній дитячій бібліотеці ім. Лягіна і деяким філіям бібліотеки, обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гмирьова, обласній бібліотеці для юнацтва.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

«У всіх дітей повинні бути рівні можливості, право на щастя, увага та турбота суспільства, – відзначає Ангеліна Кріхелі. – Тому так важливо, щоб книга потрапила самі в маленькі долоні, яким важливо розуміти, що вони необхідні своїм близьким і друзям, що діабет – не вирок, а спосіб життя, і за підтримки лікарів вони зможуть мати повноцінне яскраве життя».
Наразі, в рамках авторського благодійного проекту Ангеліни Кріхелі «Аудіокнига для дітей з вадами зору» вже стартував запис книги на студії радіо «Миколаїв-FM».

Фото УОЗ ОДА

Окрім іншого, вже у грудні поточного року, напередодні новорічних свят, автор відвідала Національну бібліотеку України для дітей (м. Київ) та подарувала свої книги бібліотеці.
Обласний центр здоров’я продовжує пошук нових форм та завжди підтримує санітарно-освітні проекти, покликані збільшити поінформованість, обізнаність населення щодо профілактики захворювань.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини