Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА30 березня проведено підсумкову медичну колегію, під час якої спеціалісти не лише підвели підсумки роботи медичної галузі Миколаївщини за 2017 рік, а і окреслили перспективні напрямки на поточний рік, обговорили низку проблемних питань, ознайомили присутніх з кадровими змінами, що відбулись та відзначили кращих з кращих грамотами і подяками.

Колегія пройшла під головуванням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павла Георгієва та за участю радника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Євгена Шевченка. У заході також взяли участь головні лікарі закладів охорони здоров’я області, керівник ІТ-компанії, прес-секретар «Асоціації eHealth», член координаційної ради МОЗ України з питань електронних систем охорони здоров’я Андрій Заяць, доктор медичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та питань розвитку Чорноморського національного університету імені Петра Могили Микола Клименко, начальник сектору техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Миколаївській області Олександр Швець та інші спеціалісти.

Фото УОЗ ОДА

На початку колегії присутніх ознайомили з кадровими змінами, в тому числі представили нещодавно призначеного заступника начальника управління Оксану Черненко. Почесними грамотами управління охорони здоров’я облдержадміністрації «За вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоровя та високий професіоналізм» нагороджено головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Самойлова, головного лікаря Баштанського ЦПМСД Оксану Шпарук, головного лікаря міської лікарні швидкої медичної допомоги Олександра Дем’янова та заступника головного лікаря з медичної роботи обласної дитячої клінічної лікарні Олега Бабіна.
Обласний протитуберкульозний диспансер отримав Подяку за ефективну реалізацію проекту «Сталість ВІЛ-послуг у Миколаївській області».

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Під час колегії проаналізовано показники роботи медичної галузі, презентовано проект «Створення університетської клініки Чорноморського національного університету імені Петра Могили». Присутнім нагадали необхідні заходи протипожежної безпеки.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Протягом 2017 року продовжувалась оптимізація мережі закладів охорони здоров’я та ліжкового фонду.
Показник малюкової смертності по області за 2017 рік зменшився і  склав – 5,84 проти 7,92 за аналогічний період минулого року. Варто відзначити, що випадків материнської смертності за 2017 рік по області не зареєстровано.

Фото УОЗ ОДА

За підсумками роботи 2017 року епідемічна ситуація з туберкульозу в області зберігає тенденцію до покращення.
Знизився відсоток занедбаних випадків онкологічних захворювань по області та склав – 16,1% (2016 рік – 16,5%).
Нагадаємо, що минулого року в обласній клінічній лікарні відкрито акушерсько-гінекологічне відділення для надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям з акушерською та екстрагенітальною патологією, гінекологічним хворим та новонародженим. Відділення є клінічною базою кафедри акушерства і гінекології для вищих медичних навчальних закладів.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

У своєму виступі радник голови ОДА з гуманітарних питань Євген Шевченко підкреслив важливість впровадження медичної реформи та необхідність згуртуватися та діяти разом обласним і міським закладам охорони здоров’я – адже лікарів всієї області єднає найважливіше завдання – збереження здоров’я, рятування життів жителів області.

DSC 6544

По завершенню колегії для головних лікарів ЦПМСД проведено нараду, у якій, окрім іншого, заслухано настанови заступника начальника УОЗ ОДА Оксана Черненко згідно з рекомендаціями МОЗ України щодо кроків реформування медичної галузі, та проведено змістовне обговорення.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

 

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини