Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАПід час позачергової оперативної наради щодо стану захворюваності на кір в Миколаївській області, що відбулась 10 травня під головуванням заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Оксани Черненко за участю обласних спеціалістів та головних лікарів закладів охорони здоров’я, спеціалістами проаналізовано оперативні дані по захворюваності на кір.
Участь у нараді також взяли заступник директора державної установи «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Ігнатенков, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай та інші фахівці.

З питань епідеміологічної ситуації на кір по Миколаївській області станом на 7 травня 2018 року доповіла епідеміолог обласної інфекційної лікарні Алевтина Дем’яненко.
Захворіло на кір по області станом на 07.05.18 - 693 оcоби.
Вище обласних показники захворюваності:
м. Первомайськ - 142 вип., 211,1 на 100 тис. населення
Веселинівський район - 39 вип., 171,0 на 100 тис.
Врадіївський район - 21 вип., 121,1 на 100 тис.
Березнегуватський район - 18 вип., 105,6 на 100 тис.
Миколаївський район – 28 вип., 92,8 на 100 тис.
Первомайський район – 26 вип., 88,1 на 100 тис.
Вітовський район - 38 вип., 75,8 на 100 тис.
Не зареєстровано захворюваність у Новобузькому районі.
Захворіло медичних працівників - 63 особи. У медичних установах міста - 13 вип., обласних мед. установах - 20 вип., в мед. установах районів області - захворіло 30 осіб.
Епідемічна ситуація по області характеризується як нестабільна з тенденцією до зростання.
Щодо стану захворюваності на кір у м. Миколаєві та заходи щодо запобігання поширеності присутні заслухали доповідь начальника управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірини Шамрай.
Також заслухано доповіді головних лікарів Миколаївського та Вітовського ЦПМСД.

Фото УОЗ ОДА

Спеціалістами розглянуто пропозиції щодо стабілізації ситуації з захворюваності на кір головним лікарям закладів охорони здоров’я:
- активізувати роботу щодо виявлення та реєстрації випадків кору серед контактних осіб в осередках захворювання;
- забезпечити охоплення щепленнями проти кору дитячого населення на достатньому рівні, проводити роботу з батьками-відмовниками від щеплень та не допускати необґрунтованих медичних протипоказів від щеплень;
- забезпечувати медичних працівників засобами індивідуального захисту, облаштувати приймальні відділення та  кабінети прийому лікарів екранованими бактерицидними опромінювачами;
- по кожному випадку виявлення кору у відділеннях лікарень проводити засідання комісії з інфекційного контролю з організацією заходів, щодо недопущення розповсюдження кору серед пацієнтів відділень.
Заслухавши та обговоривши доповіді з епідемічної ситуації в області щодо захворюваності на кір та профілактичних та протиепідемічних заходів зі стабілізації ситуації, апаратна нарада вирішила:
1) активізувати роботу щодо виявлення та реєстрації випадків кору, особливо серед контактних осіб в осередках захворювання.
2) забезпечити охоплення  щепленнями проти кору дитячого населення на достатньому рівні, проводити роботу з батьками-відмовниками від щеплень та не допускати необгрунтованих медичних протипоказів від щеплень.
3) належним чином оформлювати медичну документацію у разі відмов від щеплень та медичних протипоказів.
4) розглянути можливість закупівель вакцини проти кору, паротиту та краснухи та проведення щеплень медичним працівникам.
5) забезпечити медичних працівників засобами індивідуального захисту, облаштувати приймальні відділення та кабінети прийому лікарів екранованими бактерицидними опромінювачами.
6) забезпечувати впровадження заходів з інфекційного контролю за кором при виявленні хворих у відділеннях лікарень, по кожному випадку проводити засідання інфекційних комісій.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини