Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА25 червня проведено робочі зустрічі з представниками міжнародної гуманітарної медичної некомерційної організації Medecins Sans Frontieres/«Лікарі без кордонів».
На меті проведення заходів представлення керівництва організації Medecins Sans Frontieres/«Лікарі без кордонів», обговорення подальших кроків реалізації Програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С у Миколаївській області відповідно до Меморандуму про співпрацю між Миколаївською обласною державною адміністрацію та  організацією «Лікарі без кордонів», підписаного 30 червня 2017 року.
Під час зустрічі проаналізовано поточні результати реалізації Програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С у Миколаївській області.

У квітні 2017 року «Лікарі без кордонів» підписали Меморандум про співпрацю з Міністерством охорони здоров`я України з метою запуску програми по забезпеченню лікування та профілактики гепатиту С у Миколаївській області.
Згідно з підписаним Меморандумом про співпрацю між Миколаївською обласною державною адміністрацію та організацією «Лікарі без кордонів» обласний центр паліативної допомоги та інтегрованих послуг і обласний наркологічний диспансер визначені точкою входу реалізації Програми.
Реалізація запропонованої Програми має на меті знизити захворюваність та смертність пацієнтів з ВГС серед 1000 хворих і передбачає конкретні завдання:
• Забезпечення доступу до якісної діагностики та безкоштовного лікування ВГС у ВІЛ-інфікованих, колишніх споживачів ін`єкційних наркотиків та пацієнтів, які перебувають на замісній терапії, медичних працівників.
• Забезпечення пацієнтів пакетом психосоціальної освіти та консультування з метою їх утримання в сфері надання медичної допомоги, завершенню лікування та профілактики реінфекції.
З 28 листопада 2017 року розпочато реалізацію Програми лікування ВГС на базі Миколаївського обласного центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг для 750 хворих з ко-інфекцією ВІЛ.
Станом на 21.05.2018 року лікуванням охоплено 332 особи з ко-інфекцією ВІЛ/ВГС. Розпочали вакцинацію проти ВГВ 219 осіб, з них 115 медичних працівників.
Співпрацюючи з місцевими органами охорони здоров’я МSF зосередить свою увагу на перериванні ланцюгу передачі захворювання, а також на покращенні доступу до лікування.
Нагадаємо, що «Лікарі без кордонів»/Medecins Sans Frontieres (далі – МSF) – це міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам збройних конфліктів, природних катастроф, епідемій або людям, виключеним із системи охорони здоров’я.  
Свою діяльність МSF здійснює в більш ніж 70 країнах світу, включаючи Україну, Вірменію, Грузію, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Білорусь.
МSF покладається тільки на приватні пожертвування для своєї роботи в Україні та не приймає фінансування від будь-якого уряду. У 1999 році МSF була нагороджена Нобелівською премією миру.
Під час зустрічі обговорено також подальші кроки реалізації Програми обстеження та лікування вірусного гепатиту С, впровадження  клінічних випробувань у Миколаївській області.
У робочих зустрічах взяли участь голова Місії в Україні Марк Волш, новий Голова Місії в Україні Грігор Сімонян, голова відділу реалізації гуманітарних програм організації «Лікарі без кордонів» штаб-квартири у Женеві (Швейцарія) Маріано Луйлі, головний Радник експертно-консультаційного Центру з ведення переговорів організації «Лікарі без кордонів» штаб-квартири у Женеві Лоран Лігоза, Координатор проекту «Лікарів без кордонів» у Миколаєві  Андреа Ізенеггер, помічник голови Місії Анастасія Салюк, помічник координатору проекту «Лікарів без кордонів» у Світлана Андрєєва, заступник голови облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, представник управління охорони здоровя облдержадміністрації Любов Савчук, в.о. головного лікаря обласного центру паліативної допомоги та  інтегрованих послуг Світлана Стаханова, в.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні Петро Римар, спеціалісти обласного центру здоров’я.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини