Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАНещодавно обласна станція переливання крові придбала два нових крісла для донорів та цифровий міксер для забору крові, призначений для контролю і моніторингу забору крові. Загальна вартість нового обладнання становить близько 150 тисяч гривень, а його придбання стало можливим завдяки благодійній допомозі небайдужих людей і організацій.
Донори цілком заслужено завжди та повсюди користувались особливою пошаною та повагою у суспільстві. Здаючи свою кров, ці люди рятують чиєсь життя, допомагають вилікуватися тяжкохворим.
Нове обладнання дозволить зробити роботу обласної станції крові більш ефективною, та поліпшить умови для донорів.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

На сьогодні у закладі є нагальна потреба у придбанні апарату для тромбоцитоферезу та витратних матеріалів для нього.
Нагадаємо, що донором може бути кожна здорова людина у віці від 18 років. Не допускаються до здачі крові лише особи, які страждають на гострі та хронічні захворювання, а також ті, які стоять на обліку по СНІДу, гепатитам та сифілісу. Донори, які здали кров безоплатно у кількості 40 раз, а плазму у кількості 60 раз, стають Почесними донорами України. Ці люди мають пільги згідно Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

При зверненні вперше до Миколаївської обласної станції переливання крові оформлюється карта донора, заповнюється анкета, проводиться медичний огляд лікарями. Перед здачею крові проводиться перевірка донора з електронною картотекою Єдиного донорського реєстру. Кров кожного донора ретельно досліджується – визначаються група крові та резус-фактор,  перевіряється на наявність вірусів (ВІЛ-інфекція, гепатит В, гепатит С, сифіліс). Кров з позитивним результатом аналізів на вищезазначені інфекції бракується та утилізується. Сам процес забору крові займає всього 5 – 10 хвилин. У дорослої людини 4-5 літрів крові. Під час кроводачі беруть 450 мл крові, що складає 7% від усієї крові, яка відновлюється впродовж 72 годин. Кроводача стимулює імунну систему і поліпшує обмін речовин.
Всі бажаючі стати донором можуть звертатися до обласної станції переливання крові за адресою: м. Миколаїв, провулок Радіо, 2 з 8.00 до 12.00 години щоденно, крім вихідних та святкових днів. При собі мати паспорт з пропискою.
Телефон для довідок 46-13-22.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини