Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАУ суботу, 10 листопада, на території обласної клінічної лікарні пацієнти із пересадженими органами висадили дерева, створивши з яблунь «Алею життя». У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв, головний лікар обласної клінічної лікарні Петро Римар, медпрацівники закладу, депутати Верховної Ради України та Миколаївської обласної ради та інші небайдужі городяни.

 

 


Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Як зазначили організатори заходу, алея – це символ зародження нового життя, яке стало можливим завдяки людській жертовності. Українці, які вже живуть із донорськими органами, таким чином хочуть вшанувати і подякувати тим, хто став для них порятунком.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Захід відбувся за ініціативи громадської організації «Національний рух «За трансплантацію». Голова організації Юрій Андреєв розповів про історію трансплантації як такої, надавши слово присутнім пацієнтам з пересадженими серцем, нирками, кістковою тканиною. Вони висловили подяку рідним та близьким донорів, в деяких випадках донорами ставали саме близькі люди: матуся або жінка, сестра або брат. Розповіли і про наймолодшого реципієнта – малеча з повітряною кулькою радісно посміхалася завдяки не тільки любові батьків, турботі медиків, а і людині з Германії, яка стала донором для пересадки кісткових тканин.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Як розповів головний лікар обласної клінічної лікарні Петро Римар, існує певна кількість людей, які сьогодні потребують пересадки органів. Він висловив сподівання, що нещодавно прийнятий в Україні закон щодо трансплантології дозволить зробити крок вперед на шлях порятунку людського життя, адже наші лікарі готові, мають високу кваліфікацію та всі необхідні для цього знання.

Фото УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини