Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАЖителі сіл Миколаївщини мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою. Адже вчасна профілактика захворювань, діагностика, безпосередньо допомога, а також моніторинг – основні завдання реформи первинної ланки медичної допомоги, ініційованої Президентом України Петром Порошенком
На цьому наголосив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко під час селекторної наради щодо стану реалізації реформи сільської медицини під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Олексій Савченко зосередив увагу на будівництві 14 нових сучасних медичних амбулаторій в Арбузинському, Березанському, Вітовському, Вознесенському, Доманівському, Миколаївському, Новобузькому, Новоодеському, Первомайському і Снігурівському районах.
Очільник області зазначив, що наразі всі 14 проектів мають позитивні звіти експертизи, а будівельні роботи продовжують виконуватися згідно пропрацьованих планів-графіків – відповідно всіх вимог до приміщень та із подальшим забезпеченням сучасних комунікацій між лікарями усіх рівнів.
Зазначимо, що за інформацією Міністерства регіонального розвитку, Миколаївська область серед ТОП-5 лідерів по країні з реалізації проектів нового будівництва сільських медичних амбулаторій.
«Ми впевнено рухаємося до того, щоб уже в першому кварталі 2019 року завершити будівництво і здати амбулаторії в експлуатацію. Щоб кожен житель села на Миколаївщині мав доступ до кваліфікованої медичної допомоги. Адже сьогодні, щоб отримати консультацію фахівця, люди вимушені їхати до районної чи обласної лікарні й так далі.
Вперше за 25 років, за ініціативи Президента, ми даємо нашим громадянам можливість мати доступ до медичних послуг на якісному рівні – в тому числі, і завдяки системі телемедицини, що впроваджена у провідних країнах світу», - підкреслив Олексій Савченко.
Всього ж обласну мережу первинної медичної допомоги складають 24 центри ПМСД, з яких 5 знаходяться в ОТГ. З урахуванням розвитку територій на найближчі роки Миколаївська облдержадміністрація передала на місця затверджений сформований перелік будівництва, капремонту та реконструкцій амбулаторій на селі.
Олексій Савченко також повідомив, що на сьогодні всі заклади первинної мережі, які надають послуги жителям області, підключено до системи EHealth. Амбулаторії, що будуються також будуть підключені до інтернету. Крім того, майже 5 млн грн виділено на впровадження телекомунікаційних технологій – зокрема, і на придбання обладнання для застосування телемедицини.
Головна мета реформи сільської медицини – не будівництво нових амбулаторій або встановлення медичного обладнання. В першу чергу йдеться  про зменшення смертності людей і кількості нових захворювань, в той же час — збільшення кількості людей, які підлягають моніторингу після перенесених хвороб. Пріоритет – збільшення тривалості життя українців безпосередньо в сільській місцевості.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини