Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДА24 січня в Миколаївському базовому медичному коледжі проведено конференцію для заступників головних лікарів з медсестринства та головних медичних сестер закладів охорони здоров’я, у якій взяли участь заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Чинякова.
Головним питанням конференції є профілактика внутрішньолікарняних інфекцій, актуальні питання вибору дезінфекційних засобів для застосування в лікувально-профілактичних закладах. З такою доповіддю виступили лікар-епідеміолог Служби організації інфекційного контролю, науковий співробітник інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського Оксана Циганчук (м. Київ) та керівник наукового відділу ТОВ «ІНТЕРДЕЗ», лікар дезінфекціоніст Андрій Крапля.

Нагадаємо, що внутрішньолікарняна інфекція - це будь-яке клінічно виражене захворювання мікробної етіології, яке вражає хворого під час госпіталізації або відвідування лікувальних установ, а також медперсонал в процесі його професійної діяльності, незалежно від того, виявляються чи не виявляються симптоми цього захворювання під час знаходження даних осіб в лікувальному закладі.
Профілактика ґрунтується на оптимізації епідеміологічного нагляду, підвищенні ефективності дезінфекційних та стерилізаційних заходів, дотриманні госпітальної гігієни тощо.
Окрім того, у ході конференції розглянуто такі важливі теми, як актуальність ускладнень під час виконання катетеризації периферійних вен, бактеріальні контамінації. З цією доповіддю виступив доктор медичних наук, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Одеського національного медичного університету Олександр Буднюк.
Спеціалістами підведено підсумки роботи Асоціації медичних сестер Миколаївської області за 2018 рік та обговорено план на 2019 рік.

Фото УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини