Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАОдним з найболючіших питань для сільських жителів в Україні завжди була якісна та своєчасна медична допомога. Не секрет, що для того, щоб отримати банальну консультацію лікаря жителі сіл були вимушені долати величезні відстані, приїжджати до обласного центру і навіть тоді не мали впевненості, що їх приймуть і допоможуть. Фельдшерські пункти працювали далеко не всюди, а лікарі не квапились їхати працювати до села.
Сьогодні ж громада Миколаївщини може побачити і відчути реальний результат реформ, започаткованих Президентом України Петром Порошенком і Урядом. Але цього результату не можливо було б досягнути без підтримки громади. Також завдяки підтримці місцевих жителів, програма розвитку сільської медицини стала однією з найефективніших ініціатив, поряд із реформою децентралізації.

Прийнята концепція розвитку медичної галузі в сільській місцевості передбачає будівництво у селах амбулаторій, аби жителі могли отримати якісну, а головне своєчасну медичну допомогу у безпосередній близькості до дому.
Миколаївська область стала однією з кращих за темпами реалізації проекту.
Так,  2018 році на Миколаївщині розпочалось будівництво 14 сільських амбулаторій у Вітовському, Доманівському, Новобузькому, Новоодеському, Первомайському, Снігурівському, Березанському, Арбузинському, Вознесенському районах, а вже на початку 2019-го перші з них ввели в експлуатацію.
Нагадаємо, що вже введені в експлуатацію сільські амбулаторії в селах Підгородня Первамайського району, Калинівка, Новофедорівка і Коблеве Березанського району, селі Білозірка Вітовського району, селі Першотравневе Снігурівського району та селі Нечаяне Миколаївського району. Кожна з амбулаторій обслуговуватиме в середньому до 2 тисяч пацієнтів, які мають змогу отримувати професійні та кваліфіковані медичні послуг на місці, не добираючись до районного, обласного центрів.
Визначальним є те, що амбулаторії – не просто будівлі. Це повноцінні медичні заклади, забезпечені необхідним сучасним обладнанням, доступом до мережі інтернет і можливістю використання телемедицини – коли лікарі на місцях у реальному часі можуть направити матеріали медичних досліджень до спеціалізованої медустанови і отримати кваліфіковану консультацію вузькопрофільних спеціалістів з проблемних питань. Це значно збільшує швидкість та якість прийняття медичних рішень. Так, фахівці на основі усіх даних зможуть на відстані, не витрачаючи сили і кошти людей, встановити діагноз та призначити алгоритм для одужання.
Окрім цього, кожна з амбулаторій забезпечена новими сучасними автомобілями - позашляховиками Renault Duster для того, щоб медики могли без перешкод діставатися на виклик.
Крім того, на додаток цього року на Миколаївщині розпочнеться будівництво ще 13 додатковим сільських амбулаторій.
Варто відзначити і медиків, які вирішили будувати свою кар’єру саме в сільській місцевості. Так, у вже відкритих амбулаторіях на Вітовщині та Березанщині  працюють не тільки досвідчені лікарі, а й сумлінні молоді спеціалісти, які свідомо обрали роботу медиком у селі. Вони не бояться відповідальності та прагнуть розвитку у власній країні.
Таким чином, поступово в Україні позитивно змінюються найважливіші для людей речі, які до цього десятиліттями залишались на початковій стадії розвитку.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини