Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАУ 2013 році рішенням Миколаївської обласної ради для обласного онкологічного диспансеру придбано медичне обладнання для проведення імуногістологічних досліджень.
Функціонування імуногістологічної лабораторії з 2013 року по 2016 рік забезпечило обстеження понад 500 онкохворих жінок.

У червні 2019 році відновлено проведення імуногістологічних досліджень при захворюванні на рак молочної залози.
Нагадаємо, що гістологічне дослідження - це морфологіче дослідження тканин чи органів, включає біопсію та дослідження операційного матеріалу.
Біопсія – це морфологічне дослідження фрагментів тканини взятих від хворого з діагностичною метою. Дослідження операційного матеріалу – це дослідження тканини органу чи частини органу, видаленого під час хірургічної операції з лікувальною метою.
Гістологічне дослідження - інвазивний метод, тому застосовується у випадку, коли захворювання вже розвинулось чи є високий ризик його розвитку, проводиться лікарем морфологом. Методика дослідження складна й включає багато технологічних етапів від яких залежить достовірність й повноцінність гістологічного висновку. Для отримання максимально точного результату потрібні висококваліфіковані спеціалісти й обладнана якісним обладнанням лабораторія, в зв’язку з чим гістологічні дослідження є високовартісними. Гістологічне (патоморфологічне) дослідження є «золотим стандартом» в діагностиці будь-якої хвороби, що обумовлено наступними об’єктивними причинами:
- уражену тканину можна оглянути безпосередньо, а не через товщу інших тканин, як при ультразвуковому чи рентгенівському дослідженні й зробити це не тільки «на око», а на великому збільшенні під мікроскопом, на клітинному рівні;
- є чіткі критерії морфологічних змін, що розвиваються при різних захворюваннях, давно й детально описані в спеціальній літературі, що значно «полегшує життя» патоморфологу.

Фото УОЗ ОДА

Обласна державна адміністрація та управління охорони здоров’я ОДА тримають на постійному контролі заходи з профілактики та лікування онкологічних захворювань серед населення Миколаївської області.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини