Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАТелефонуючи на «гарячу лінію» з питань COVID-19, громадяни запитують про поновлення роботи дитячих садків у рамках послаблення карантинних обмежень.
Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік певних правил, котрих необхідно дотримуватися, аби перебування у закладах дошкільної освіти було безпечним.

Правила для дітей: температурний скринінг (перед прийомом та кожні 4 години); обмеження самостійного доступу до дезінфекторів; навчання заходам безпеки в ігровій формі; гнучкий графік прогулянок та занять; обмеження кількості дітей у групах; максимально можливе дистанціювання; обмежена кількість занять та ігор з фізичним контактом; обмежене одночасне харчування та перебування за одним столом; заборона м'яких іграшок; повна відмова від багаторазових рушників; відмова від килимів з довгим ворсом; використання змінного взуття у приміщеннях; збільшення кількості прогулянок і занять просто неба.
Правила для супроводжуючих осіб: обов'язково маски або респіратори; заборона масових заходів за участю батьків; ранковий прийом та передача дітей в кінці дня на вулиці; батьківські збори - дистанційно.
Правила для працівників: температурний скринінг перед початком зміни; дезінфектор на вході; дезінфекція поверхонь кожні 2 години та після занять; вологе прибирання з дезінфектором в кінці зміни; регулярне провітрювання приміщення; централізований збір використаних засобів індивідуального захисту; недоступність для дітей місць використаних засобами індивідуального захисту; тимчасове відсторонення осіб з груп ризику; миття рук і обробка дезінфектором мінімум що дві години; п'ятиденний запас засобів індивідуального захисту; рідке мило та паперові рушники в санвузлах; утримання від контакту з хворими; самоізоляція при симптомах респіраторного захворювання.
Додаткові вимоги також можуть встановлюватися на місцях.
Як зазначив під час відеоселекторної наради, що відбулася 23 травня, голова обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби Олександр Ігнатенков, у разі відкриття дитячих садків після зняття карантинних обмежень як персоналу, так і дітям необхідно мати довідку, в якій вказано що дитина або працівник дитячого закладу на момент отримання довідки не був у контакті з інфекційними хворими.
Ситуація з протидії поширенню коронавірусу у Миколаївській області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини