Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото УОЗ ОДАЩороку з 1 по 7 серпня проводиться Всесвітній тиждень грудного вигодовування, спрямований на пропаганду грудного вигодовування в інтересах зміцнення здоров'я грудних дітей у всьому світі.
Міністерство охорони здоров’я України разом з ВООЗ та ЮНІСЕФ надає рекомендації для здоров’я і комфорту матері та малюка.

- Прикладати дитину до грудей матері протягом першої години життя немовляти та забезпечити контакт «шкіра до шкіри».
- Забезпечити перебування матері та новонародженої дитини в одній палаті. Таким чином мама зможе годувати дитину за вимогою. Діти здатні самостійно регулювати кількість молока, необхідну, аби втамувати спрагу і задовольнити потреби в поживних речовинах. Не намагайтеся дотримуватися «графіка годувань».
- Забезпечити виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців з народження без інших продуктів харчування, навіть води. Грудне молоко містить достатньо рідини для малюка, тому інші напої дитині не потрібні.
- Не використовувати сумішей без спеціальних рекомендацій лікаря.
- Не використовувати сосок чи пустушок, якщо можливе виключно грудне вигодовування. Не варто користуватися пляшечками та сосками, бо дитина почне менше і гірше ссати груди, а отже, в матері буде вироблятися менше молока.
- Поступово вводити прикорм, починаючи з шести місяців, але і продовжувати грудне вигодовування до досягнення дитиною віку двох років.
ВООЗ зазначає, що грудне вигодовування є найкращим способом надання новонародженим дітям необхідних для них поживних речовин.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини