Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото  УОЗ ОДАСеред громадян поширеним є питання про те, чи потрібно робити щеплення від грипу під час пандемії, адже вакцина від грипу не захистить від COVID-19.
Як зазначає НСЗУ, і грип, і коронавірусна інфекція - небезпечні захворювання, які можуть мати як легкий перебіг, який дозволяє лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря, так і ускладнену форму, що може загрожувати життю та потребуватиме госпіталізації.
Обома вірусними інфекціями, на жаль, можна заразитися одночасно. В такому разі існує ризик серйозного ураження легенів та складного перебігу хвороби.
Але від однієї з вірусних інфекцій є вакцина. Тож будь-яка розсудлива людина, яка не має протипоказань до вакцинації, убезпечить себе та своїх рідних хоча б від ускладнень внаслідок грипу.
Так, вакцина проти грипу не захистить вас від COVID-19 і не гарантує 100% захисту від грипу. Але вона значно зменшує ризик захворіти на грип, та навіть якщо це станеться, завдяки щепленню хвороба мине без тяжких ускладнень і госпіталізації.
Зараз лікарі і медична система тримають на собі натиск коронавірусної хвороби. Спалах грипу стане для них додатковим навантаженням. Кожен з нас може допомогти. Наприклад, відповідальним ставленням до власного здоров’я та вчасною вакцинацією від тих хвороб, від яких є вакцини.
Щеплення від грипу краще робити на початку сезону, коли починаються захворювання. Врахуйте, що після щеплення імунітет формується протягом двох-трьох тижнів. Саме тому важливо не затягувати з вакцинацією. Але звертаємо увагу, що робити щеплення від грипу можна протягом всього епідсезону.
Вакцинуватися потрібно усім, а особливо тим, хто ризикує захворіти на грип чи постраждати від його наслідків найбільше. А це - вагітні жінки на будь-якому місяці вагітності, діти до 5 років, літні люди 65+, люди з хронічними порушеннями здоров’я, медичні працівники.
В Україні щеплення за Національним календарем безоплатні для пацієнта. У Календар входять вакцини проти 10 інфекційних захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, краснухи, вірусного гепатиту В, гемофільної інфекції. Вакцина від грипу не входить до Національного календаря, тож придбати її доведеться за власний кошт. Але власне щеплення можна зробити у свого сімейного лікаря: у його кабінеті або в кабінеті щеплень вашої амбулаторії.
Придбавши вакцину для щеплення в аптеці, зберігайте чек, де вказано точний час її придбання. Доставити вакцину до кабінету щеплень важливо без порушень холодового ланцюга. Для транспортування вакцини можна використовувати термосумку.
Також зі своїм сімейним лікарем ви можете перевірити календар щеплень, поставити будь-які запитання щодо вакцинації від грипу, переконатись, що не маєте протипоказань для проведення щеплення.
Ситуація з протидії поширенню коронавірусу у Миколаївській області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини