Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Тисячу рожевих троянд роздали волонтери Миколаївським жінкам. Така акція відбулась 19 жовтня в Миколаєві одразу після прес-конференції з нагоди старту Всеукраїнського соціально-інформаційного проекту «Рожевий патруль. Чоловіки проти раку грудей» до  Дня боротьби з раком грудей. Головна мета заходу: привернути увагу жінок до власного здоров’я та нагадати про необхідність профілактичних оглядів, адже щогодини від раку грудей помирає одна жінка, одна з основних причин високої смертності - пізнє звернення до лікарів.

Організатори проект «Чоловіки проти раку грудей», що проводиться вже третій рік: український онкологічний портал (onco.com.ua) спільно з ГО «Федерація боротьби проти раку» за активної підтримки МОЗ України. У нашому місті до організації події долучився Миколаївський обласний центр здоров’я.
Цього року акція, яка передбачає прес-конференцію та роздачу троянд, проводиться у 5 містах країни: Миколаїв, Львів, Київ, Одеса, Чернігів.
У містах, де вже функціонує інститут поліції, квіти роздають поліцейські, а де ще нова поліція не сформована - військовослужбовці і чоловіки у формі. Що ж стосується Миколаєва, то у нас честь подарувати прекрасну троянду з нагадуванням про необхідність обстеження, випала добровольцям з навчального центру військово-морських сил.

У прес-конференції, яка відбулась в бізнес-центрі «Олександрівський», взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста, завідувач хірургічним відділенням № 2 обласного онкологічного диспансеру Василь Запухляк, представник жіночої єврейської організації «Кешер» Євгенія Бардіна, головний редактор  onco.com.ua Лілія Гудзь та інші.

Під час заходу фахівці розповіли про стан надання онкологічної допомоги населенню області, де саме і як можуть пройти обстеження миколаївські жінки, анонсували «День відкритих дверей» в обласному онкологічному диспансері», поділилися досвідом роботи з профілактики захворювання та проаналізували роботу онкологічної служби Миколаївщини.

Читайте також: Памятка: 5 способов уменьшить риск рака груди
Рак молочної залози
Профілактика раку молочної залози. Самообстеження молочних залоз. Техніка самообстеження
Обласний онкодиспансер: «День відкритих дверей» до тижня боротьби з раком молочної залози

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини