Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Загалом, за 5 місяців, в регіоні відшкодували понад 193 тисячі рецептів

У квітні в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

 

З початку дії програми «Доступні ліки» у Миколаївській області до реалізації ліків добровільно долучились 182 аптеки. Лікарі виписали, а громадяни отримали медикаментів по 193 тисячам рецептів на суму у понад 7,2 мільйони гривень. Загальний бюджет програми у Миколаївській області становить 20 мільйонів 801 тисячу гривень. За 5 місяців дії програми використали майже 35% обсягу фінансування.

На сьогодні у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів.  Позитив – це розширення переліку безкоштовних ліків до 35 лікарських засобів. Варто зазначити, що на початку програми їх було 23.

«Програма «Доступні ліки» – один із пріоритетів Уряду на сьогодні. Ця програма – приклад того, як медицина має працювати в Україні та яких принципів дотримуватися. Програма вже довела свою ефективність у 2017 році, тому Уряд планує розширити її у наступному. Бюджет програми у 2018 році зросте на 42,9% і становитиме 1 млрд грн. Вона покриватиме більшу кількість ліків за ширшим переліком медичних станів», – зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України доктор Уляна Супрун.

Нагадаємо, Урядова програма «Доступні ліки» – це одна із частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася протягом 26 років. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Для того, щоб отримати обрані ліки безкоштовно або з незначною доплатою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані препарати.

Детальніше про програму та карта аптек: http://liky.gov.ua

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини