Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.
Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:
Збудник сибірки (паличка) належить до числа аеробних мікробів і при певних умовах може бути у вегетативній або споровій формі. Потрапивши в ґрунт, за сприятливих умов збудник утворює спору. У споровій формі він може перебувати в ґрунті необмежений час, залишаючись життєдіяльним і зберігаючи патогенність. Грунт, заражений бацилами сибірки, тривалий час (70 і більше років) залишається резервуаром збудника інфекції для сприятливих тварин або людини.
До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!
Оперативна інформація
За минулу добу по лінії «103»:
Звернулись за допомогою 760 осіб
Надано допомогу 671 особі
Госпіталізовано 258 осіб
Телефон Урядової «гарячої лінії»
1545
Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я
*Брендбук України