Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Фото  УОЗ ОДАКНП «Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Миколаївської обласної ради (далі – заклад, центр) – спеціалізований заклад області, який надає стаціонарну і амбулаторну медичну допомогу хворим на туберкульоз.
Незважаючи на складну ситуацію, що зумовлена майже щоденними обстрілами рашистами мирного населення та цивільних об`єктів міста Миколаїв і приміських населених пунктів, більшість працівників закладу залишились відданими обраній професії, продовжують працювати і надавати спеціалізовану допомогу пацієнтам.
Відомо, що війни завжди супроводжуються підвищенням рівня захворюваності на інфекційні хвороби у зв`язку зі зростанням ризиків, у тому числі падінням рівня життя людей, стресовою ситуацією, імунодефіцитами, погіршенням побутових умов тощо. Туберкульоз не є винятком.
Протягом останнього періоду спостерігається тенденція до поступового збільшення випадків виявленого туберкульозу, що зареєстровані протягом місяця, у тому числі таких, що потребують госпіталізації. Кількість хворих на туберкульоз, які лікуються у стаціонарі центру зросла майже на 25% порівняно з початком року.
На амбулаторному лікуванні перебуває більше 350 хворих на туберкульоз, яким забезпечуються необхідні консультації лікарів – фтизіатрів диспансерного відділення центру, інструментальні і лабораторні обстеження в діагностичних кабінетах поліклініки та мікробіологічній і клінічній лабораторіях.


У разі виявлення у пацієнтів з туберкульозом та неспецифічними захворюваннями легень показів до хірургічного лікування, лікарі хірурги, анестезіологи успішно проводять оперативні втручання та інтенсивну терапію в добре оснащених операційних і палатах інтенсивної терапії.
Фахівці закладу в складних умовах воєнного часу не припинили здійснювати моніторингові візити до закладів області з метою надання методичної допомоги сімейним лікарям щодо супроводу амбулаторного лікування пацієнтів з туберкульозом та консультативної допомоги хворим за місцем проживання. Протягом останніх 6 місяців здійснено7 візитів.
Під час війни, за підтримки управління охорони здоров`я обласної військово-цивільної адміністрації вжито низку заходів, спрямованих на активне виявлення туберкульозу, в першу чергу серед груп ризику, та своєчасного залучення виявлених хворих до лікування.

Фото  УОЗ ОДА

Фото  УОЗ ОДА


Закликаємо мешканців області не нехтувати своїм здоров`ям, своєчасно звертатись для огляду до сімейного лікаря. А якщо раптом виникне необхідність провести обстеження в Центрі, наші спеціалісти завжди готові прийти на допомогу.


Заступник директора по мережі КНП «МРФПМЦ» МОР
Оксана Черненко

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини