Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

Сьогодні для надання медичної та психологічної реабілітації ветеранам війни та учасникам антитерористичної операції на базі неврологічного відділення госпіталю інвалідів війни створено  реабілітаційний центр,  який включає  дві палати на 10 ліжок для госпіталізації учасників АТО та зал для проведення індивідуальної та групової реабілітації. Також до складу реабілітаційного центру входить кабінет ЛФК з двома залами для занять з пацієнтами механотерапією. Працює два інструктори з ЛФК та три масажисти. Існує фізіотерапевтичне відділення, введено додатково посаду психолога.

«Питання лікування та реабілітації бійців, які повертаються з зони АТО, знаходиться на постійному контролі в управлінні охорони здоров’я», - наголошує начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста – «Сьогодні ми маємо добре відпрацьовану взаємодію з військовими комісаріатами для обміну інформацією щодо звільнених у запас бійців із зони АТО, які потребують фізичної і психологічної реабілітацію. Важливо розуміти, що зараз якісна всебічна реабілітація військовослужбовців, які повернулися з зони АТО, є пріоритетним напрямком роботи військової та цивільної медицини. Госпіталь ветеранів війни не лише використовує добре напрацьовані методики, але й постійно шукає нові форми».

Психолог госпіталю Людмила Щеголькова впроваджує у своїй роботі щодо психологічної реабілітації бійців, які повернулися з АТО багато різних методик. Серед них і психоаналіз, і арт-терапія, і методика кататимних образних переживань за Лейнером тощо. Кількість методик постійно збільшується, у роботі використовується індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Однією з методик стала іпотерапія (заняття з конем), яка запроваджується з кінця березня поточного року.

Це стало можливим завдяки Марині Дячук, яка безкоштовно надає для іпотерапії молодого рисака Ская, призера багатьох кінних змагань (конкур), у тому числі й міжнародних. Для коня це вже не перший досвід саме у цьому напрямку, раніше його використовували у заняттях з дітьми, у яких є вади розвитку.

Тож, вимуштруваний Скай привітливо зустрічає бійців АТО, які проходять лікування в госпіталі інвалідів війни. У супроводі психолога вже вдруге вони приїхали до коня, кожен привіз солодощі, щоб попестувати улюбленця. Під час занять кожен бажаючий має змогу проїхатися на коні декілька кругів на корді (дресувальник сам тримає коня на довгій корді, поводку).

За один час хлопці отримують і важливий тактильний контакт з конем – традиційні обійми, елементи дресури.

Таке спілкування в комплексі з іншими методиками вже дало помітні результати, психоемоційний стан бійців стабілізується, настрій покращується, відбувається адаптація, та фахівці на досягнутому зупинятись не збираються.

Медики госпіталю інвалідів війни й далі впроваджуватимуть нові методики та успішно використовувати в роботі вже перевірені задля повної реабілітації бійців, які повернулись із зони проведення антитерористичної операції.

Фото  УОЗ ОДА

Фото УОЗ ОДА

Screenshot 2

Фото

 

До уваги ЗОЗ, що перебувають у сфері управління міністерств та відомств України, приватних закладів та ФОПів, які провадять господарську діяльність з медичної практики!

Переглянути

 

Доступні ліки

dostupni liky

Оперативна інформація

За минулу добу по лінії «103»:

Звернулись за допомогою 760 осіб

Надано допомогу 671 особі

Госпіталізовано 258 осіб

За минулу добу детальніше

 

Телефон Урядової «гарячої лінії»

1545

 

top all hotlines 02

dostupni liky

 

Заняття, які відбудуться згідно з планом некурсових заходів обласного управління охорони здоров’я

Про внесення змін до плану проведення некурсових заходів

Про внесення змiн до плану проведення некурсових заходів

p475228n14

*Брендбук України

vstup

banerBPD 160x60

Останні новини